BİLGİ İSTE

ALMANYA

GENEL BİLGİLER

Orta Avrupa'da bulunan Almanya, birçok kültürün çeşitli biçimlerini farklı bölgelerinde yaşatır. Kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar hem çeşitliliğin hem de ortak düzenin görülebileceği bir ülkedir. Birçok şehrinde tarihi doku ve birkaç yüzyıllık bozulmamış kent düzeni ile binaları, sokakları ve insanlarıyla sizi eskimeyecek bir yolculuğa davet eden Almanya, kentlerin hemen dışında yer alan ve oldukça geniş alanlar kaplayan ormanları ve kırsalıyla da büyüler. Modern yapısının yanı sıra özellikle kentlerde düzenlenen festivalleriyle de Avrupa'nın ortasında neşeli bir karnaval ülkesi görünümündedir.

Almanya, Amerika'dan sonra en çok göç alan ülkeler arasında yer alır. Uzun ve köklü bir tarihe sahip olan ülkenin 60'lı ve 70'li yıllarda işçilere yönelik çıkardığı yasalardan dolayı ülkede Almanlardan sonra en büyük etnik bileşen Türklerdir.

Başkenti Berlin olan Almanya'nın diğer önemli şehirleri arasında Köln, Düsseldorf, Bremen, Frankfurt, Hamburg ve Münih vardır.

Resmi dili Almancadır ve ülkede hemen hemen herkesin ikinci dili İngilizce'dir.

Almanya Para Birimi: Euro
Almanya Nüfus: 83 milyon
Almanya'da Konuşulan Dil: Almanca
Almanya Türkiye arası mesafe: Uçakla yaklaşık 4 saat (Bölgeye göre değişir)
Almanya'nın Telefon Kodu: +49

Almanya; Polonya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hollanda, İsviçre ve Avusturya'ya komşu olması açısından Avrupa Birliği'nin ortasında bulunmaktadır. İklim açısından ılımandır. Kışları aşırı soğuk geçmez, yazları da çok sıcak olmaz. Batı bölgelerde sıcaklıklar daha fazladır.

Almanya kültürü Almanlar için önemlidir ve özellikle yılbaşında Christmas marketler oldukça turist çeker. Münih'te düzenlenen Oktoberfest'e katılırken eğlenebilir; Goethe, Beethoven gibi sanata önemli katkıları bulunan kişilerin hayatlarını daha iyi tanıyabilir, Almanya'da dil eğitimi alırken Mercedes, BMW, Audi gibi bilinen Alman markalarının araçlarını sokaklarda görebilirsiniz.
BİLGİ ALMAK İÇİN FORMU DOLDURUP GÖNDERİN, SİZİ ARAYALIM!
VİDEO
FOTOĞRAF
  • Genel Bilgiler
  • Genel Bilgiler
  • Genel Bilgiler